Thumbnails ett minne blott ;)

juni 3, 2008 08:14 by webbaren

Hahaha...läst nu på Idg om en av årets mest puckade grejor. Företaget Vuestar anser sig ha patent på att ha miniatyrbilder som man klickar på så att det blir en stor bild. Fenomenet har nästan funnits lika länge som websidor utvecklats men nu skall Vuestar sätta stopp för detta.

De har redan börjat skicka ut fakturor till dem som använder metoden.

Citerat från Idg.se:
"Patentetansökan som lämnades in i USA 2001 beskriver att man kan ge en förhandsvisning om vad en länk leder till genom att visa en miniatyrversion av materialet, exempelvis en liten version av en bild eller en nedskalad version av webbsidan som länken leder till. Alltså precis den metod som många sökmotorer använder, bland annat Googles bildsök."

Låter som att det är patentverket som gjort en riktig groda att godkänna detta. Men var leder detta då? Finns det någon som tagit patent på den äckelblåa länkfärg som är standard? Eller finns det patent på att ha text på sin hemsida? Vi väntar med spänning på vad som händer härnäst


Currently rated 4.5 by 2 people

  • Currently 4,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

juni 13. 2008 09:39

Detta var det dummaste jag läst på länge! Min sida är full av miniatyrer, ska jag bli stämd då? haha....

Antonio

augusti 10. 2008 19:56

Fick ett gott skratt av att läsa det! Det dummaste jag hört på länge! Kanske ska ta patent på att använda bakgrundsbilder ;)

Nilleonline webbyrå & webbdesign

maj 18. 2009 14:04

Ett av det mest efterblivna jag läst.

funkyjones

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]