Spegling i Photoshop

april 17, 2008 08:57 by grafikgöte

Man ser det nästan överallt numer. Att folk gör speglingar av en text / sak på en tonad bakgrund. Därför har jag fått en hel del frågor om hur det går till. Svaret är alltid att det beror på hur avancerat du vill ha det. - Så lätt som möjligt brukar motsvaret vara. Därför tänker jag idag visa ett väldigt enkelt sätt att göra detta. Alltså en minitutorial till hur en spegling i Photoshop går till.

1. Öppna ett nytt dokument i photoshop. Sätt det till 400 x 200 pixlar. Gör ett nytt lager och färlägg detta. Tryck sedan på "add a layer style" (har inte svenskt photoshop men hoppas att bilden kan förklara).

 

 

2. Tryck där "Gradient overlay" (sv. övertoning). Behåll inställningarna men klicka på rutan med övertoningen och ställ in dessa färger (se bild) genom att dubbeklicka på de markerade fyrkanterna.

 

3. Bilden borde se ut något liknande detta (denna är förmiskad)

 

4. Tag fram textverktyget och skriv något (kan vara en bild eller vad det nu kan vara)

5. Duplicera lagret (layer -> duplicate layer)

6. Vänd lagret vertikalt (edit -> transform -> flip vertical) och flytta så att lagret ligger "botten mot botten". Nu borde det se ut som bilden nedan.

7. Ändra opacitet på lagret till 20% så att det ser mer genomskinligt ut.

8. Tryck på knappen "add layer mask" i lagerpaletten

9. Tryck nu på övertoningsverktyget (gradient tool) i verktygspanelen och se till att "foreground to background" är valt. Färgerna skall även vara svart mot vitt (kortkommando "D")

10. Dra från botten av ditt mer genomskinliga lager upp till ungefär hälften.

11. Nu skall det vara klart och resultatet kommer förhoppningsvis se ut som nedan.

 

Hoppas att denna lilla lektion kommer att vara till nytta för er samt att ni tränar mer på era grafiska kunskaper. Kom ihåg mottot: "ett snyggt yttre är ett bra första intryck".

Andra bloggar om: , , , , ,


Currently rated 4.0 by 1 people

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

april 20. 2008 09:24

hej

har du något bra tips på hur man gör speglingar på bilder, på tex en box eller låda som har lite konstiga vinklar typ som det är på absolut vodkas hemsida??

Fredrik

april 25. 2008 13:11

har du något bra tips på hur man gör speglingar på bilder, på tex en box eller låda som har lite konstiga vinklar typ som det är på absolut vodkas hemsida??

Det är ganska klurigt men ett tips är att använda "skew / skeva"-verktyget och leka lite med det. Oftast kan man få till det ganska bra. Lycka till!

Admin

november 22. 2008 20:28

Kan ni inte visa hur man gör en header i photoshop? fattar verkligen inte hur man gör en sån!

bella

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]